villa in Voormalig Koetshuis haarlem

Na een positieve samenwerking (project Pontsteiger) vroeg deze opdrachtgever Studio Nest opnieuw voor het interieurontwerp en lichtplan voor zijn nieuwe woning in Haarlem. Dit voormalig koetshuis was in het vorige decennium gerenoveerd en de bijzondere ruimtes hadden enorme potentie, echter sloten deze nog niet aan bij de smaak en woonwensen van de opdrachtgever.

Een belangrijke vraag was om het geheel warmer te maken, alle wanden waren wit, en kleur toe te voegen. De eiken vloer is geschuurd & lichter gemaakt en er zijn verschillende groen tinten toegevoegd op de wanden. Deze kleuren sluiten ook mooi aan bij de warme tonen van de originele stalvloer in de hal. Voor de vele ramen hebben we linnen vouwgordijnen en gordijnen op maat laten maken in een mooie natuurlijke tint.

De opdracht:

  • Lichtplan en advies gehele villa
  • Nieuw meubilair en raambekleding
  • Kleur en materiaal advies
  • Aanpassing keuken
  • Ontwerp stalen deuren
  • Advies aankoop kunst en positionering
  • Aanpassing master bathroom & ontwerp spiegel op maat
  • Uitvoering, offerte uitvraag & bestelling meubels
  •  

inTerieur en lichTplan

Door de vele openslaande deuren is de verbinding tussen binnen en buiten belangrijk. Het bestaande tuinontwerp met zwembad was vrij klassiek met rechte zichtlijnen. Een tuinontwerp met meer organische vormen en natuurlijke beplanting in de stijl van Piet Oudolf leek mij een mooi uitgangspunt. Daarom heb ik voor het tuinontwerp de Peppels tuinen voorgesteld en zij hebben de opdracht gekregen en een prachtige tuin aangelegd.  Door het gekozen kleurenpalet sluit het interieur perfect aan bij het tuinontwerp en ontstaat de verbinding tussen het interieur en exterieur.

Bij de koop van de woning was de keuken vrij robuust en donker en dit sprak mijn opdrachtgever niet aan. Daarom heb ik een plan gemaakt hoe we de bestaande keuken konden aanpassen qua kleur zodat deze paste in het nieuwe interieur. De geborstelde eiken fronten zijn in een donkergroene kleur afgewerkt en alle wangen van de wanden zijn wit gemaakt waardoor een fris geheel ontstaan is. Voor de keuken heb ik een stalen vitrine kast op maat ontworpen in een kleur brons.

Om de juiste balans te vinden bij klassieke basis van het pand vond ik het belangrijk om de juiste meubels te selecteren om een eigentijds interieur te creëren. Een rustig kleuren palet van groen, bruin en zand tinten gecombineerd met design klassiekers. Het enorme portret van Koningin Elizabeth van Bourbon vormt een knipoog naar het klassieke in een moderne uitvoering en het draagt bij aan de akoestiek.

Met de op maat gemaakte stalen deuren kun je de verschillende ruimtes van elkaar scheiden zonder ze echt af te sluiten en behoud je de mooie zichtlijnen.

Foto credits: Studio Nest & Funda