Renovatie-appartement-Haut-verbouwing-interieurontwerp-interieuradvies-lichtontwerp-lichtadvies-Lichtplan-Studio-Nest

Appartement HAUT Amsterdam

HAUT is het hoogste hybride houten gebouw van Nederland en ligt in het Amstelkwartier. Met een hoogte van 73 meter, en 21 verdiepingen. Het gebouw ligt aan de rivier de Amstel met een prachtig uitzicht over de stad en de  jachthaven.

De opdracht voor Studio Nest:

  • Ontwerp layout
  • Lichtplan
  • Sfeer, kleur & materiaal
  • Meubilair voorstel
  • Advies raambekleding
  • Ontwerp maatwerk meubilair
  • Shopping, offerte uitvraag, planning en bestelproces
 
 
 

inTerieur en lichTplan

Woongebied

Hout speelt een hoofdrol in het interieur en hierdoor wordt de strakke en witte basis niet kil. Belangrijk is de juiste keuze van materialen, kleuren en texturen waarmee je deze basis combineert. Prachtige luchtige linnen gordijnen, een vloerkleed van wol, de lichte stoffen bank met de accenten van hout en de eye catcher de Eames lounge chair om te genieten van het mooie uitzicht over de Amstel. 

Omdat aanpassingen in het elektraplan niet meer mogelijk waren is het lichtplan ontwikkeld op basis van deze lichtpunten. In het woongebied waren slechts 2 lichtpunten en door daar op een creatieve manier mee om te gaan hebben we toch een prachtig & afwisselend lichtontwerp kunnen maken.

 

Keuken

Het ranke ontwerp van de Bulthaup keuken met zijn strakke vormentaal zorgt voor een rustig en tijdloos beeld. Het eiland is zo vormgegeven dat er zoveel mogelijk opbergruimte gerealiseerd is en je er ook aan kunt zitten.

Master bedroom

Warme rustige texturen in natuurlijke tinten waardoor een rustige totaalbeeld ontstaat. Mijn opdrachtgever was heel duidelijk bij de maatwerk kast in de slaapkamer, zo strak mogelijk en zonder grepen waardoor een rustige witte wand ontstaat. De focus is het uitzicht en de bedachterwand.

Maatwerk

Om voldoende opbergruimte te realiseren in het appartement hebben we in het ontwerp een wandvullende kast ingetekend. Zo wordt de enorme entree hal optimaal benut en creëer je ruimte voor garderobe en opslag van o.a.  seizoenskleding en gereedschap. Omdat het houten plafond niet in de hal toegepast is hebben we hier voor eiken fineer gekozen om zo ook in deze ruimte warmte toe te voegen.

FOTO CREDITS: STUDIO NEST

Review

“Bij de inrichting van mijn appartement in het Amstelkwartier in Amsterdam heb ik Studio Nest gevraagd om te helpen met de inrichting. Hoofdreden is dat de handtekening van Studio Nest (natuurtinten, gebruik van hout en strak maar ook cosy design) me erg aansprak. Daar een groot deel van de totale woontoren van hout is en dit ook zichtbaar is in het appartement sloot dit perfect aan.

Het ontzorgen van mij als opdrachtgever na een goede briefing was een verademing zodat ik me op andere zaken kon richten zonder dat dit ten koste zou gaan van de kwaliteit van de inrichting. Snel schakelen, feedback meenemen om uiteindelijk met diverse alternatieven te komen en blijven uitdagen om niet de gebaande paden te kiezen hebben gezorgd voor een prachtig resultaat. Elke dag staan we op met een glimlach op ons gezicht en de complimenten van vrienden, collega’s, en familie over de inrichting zijn niet meer op één hand te tellen.

Bij ons volgende huis/appartement weten we bij wie we moeten zijn. Dat gaat nog wel even duren overigens: eerst genieten. Dank Studio Nest!