Nieuwbouw Woning JNL de Poel Amstelveen

ARHK Architecten heeft het ontwerp van dit bijzondere huis ontwikkeld. Het is een mix geworden van jaren ’30 en moderne architectuur. 

De opdracht voor Studio Nest:

  • Layout 
  • Lichtplan (gehele woning incl exterieur)
  • Sfeer, kleur & materiaal
  • Meubilair voorstel
  • Advies raambekleding
  • Ontwerp maatwerk meubilair
  • Offerte uitvraag, planning en bestelproces meubilair 
 
 
 

inTerieur en lichTplan

Nieuwbouw met karakter

In dit interieur zie je dat een betonnen vloer niet kil hoeft te zijn en een mooie basis vormt voor een familie huis. Belangrijk is de juiste keuze van materialen, kleuren en texturen waarmee je deze basis combineert.

Het trappenhuis is een echte eye catcher; de treden zijn gemaakt van oude eiken wijnvaten, dat veel karakter aan de trap geeft. Samen met de, door de opdrachtgevers zelf ontworpen keuken, is dit het hart van het huis. Deze centrale elementen in het interieur zijn prachtig uitgelicht. De opdrachtgevers wilde graag hoogteverschillen in het ontwerp zien. Dit heeft de architect vertaald door een vide aan de voorzijde van het huis te realiseren, een open trap en verschil in vloerhoogte.  Hierdoor ligt de zithoek op een lager niveau met prachtig uitzicht en vervaagt de grens tussen binnen en buiten.

Doordat de opdrachtgevers Studio Nest in een vroeg stadium benaderd hebben kon het lichtplan zowel technisch  als esthetisch volledig geïntegreerd worden in de architectuur.

Master bedroom

In de master bedroom zijn warme natuur tinten toegepast waardoor een rustig totaalbeeld ontstaat. Bij het maatwerk is gekozen voor paneeldeuren zonder facetrand in een vergrijsde groene kleur met klassieke olijf meubelknopjes. Dit principe wordt herhaald bij de bedachterwand waardoor eenheid ontstaat.

fotografie: Valentina Buonanno.

Architect: ARHK