Interieuradvies woning IJburg Amsterdam

In het voorjaar van 2018 maakte Rosa van Studio Nest een interieurontwerp voor deze woning op IJburg. De opdrachtgevers woonde al geruime tijd in het huis en hadden besloten om er een verdieping aan toe te voegen om zo meer ruimte te creëren voor hun gezin. Dit vormde ook de aanleiding om de begane grond aan te pakken.

Door de keuken te voorzien van nieuwe fronten lijkt deze als nieuw en creëer je een totaal andere sfeer, van wit naar stoer mat zwart. De fronten zijn voorzien van het ultra matte Arpa Fenix in zwart. Het zwart vormt de rode draad in het interieur en zie je terug in diverse details zoals bij de verlichting, de rails boven het aanrecht, pendel boven de tafel en de tafelpoot.

De eettafel staat tegenover de keuken en hier heeft Rosa een bank op maat ontworpen die doorloopt in een speelhoek. Hier vormt het verlengde van de bank het werkblad & opbergruimte voor de kinderen. Als contrast met de industriële donkere keuken is er gekozen voor een stoere tafel met een blad van wagondelen, die samen met de eetbank op maat en mooie kussens een uitnodigend en warm geheel vormen. Achter de bank is ruimte voor een van de mooie schilderijen van de familie, een echte sfeermaker die het interieur persoonlijk maakt. Rosa heeft vintage Eames fiberglass stoelen voorgesteld, maar deze zijn nog niet aangeschaft door de opdrachtgevers.

Opdracht Studio Nest

  • Layout
  • Lichtplan begane grond & nieuwe verdieping
  • Sfeer, kleur & materiaal
  • Speelhoek
  • Advies materiaal & kleur maatwerk meubilair & keuken
  • Advies meubilair & sfeermakers
  • Badkamer ontwerp

De eetbank / speelhoek, de eettafel, keuken, kasten op maat slaapkamer en het wastafelmeubel zijn uitgevoerd door Houtmerk.

inTerieur en lichTplan

Fotografie door Houtmerk