De voordelen van een professioneel lichtadvies

Veel mensen onderschatten het belang van licht in hun interieur. Zonde eigenlijk, want met goed licht komt je interieur zoveel beter tot zijn recht. Verlichting speelt een essentiële rol en hoort dan ook thuis in het basisplan van een woning. Een goed doordacht lichtontwerp gaat verder dan hier en daar een decoratief armatuur plaatsen. De kunst is om de juiste balans te creëren tussen sfeer- en functionele verlichting die zorgt voor harmonie in je interieur.

Licht is sfeerbepalend in je huis. Ik geloof echt dat het de moeite waard is om hierin te investeren. De meest ideale situatie is natuurlijk dat je gaat verbouwen of een nieuwbouwhuis koopt. Je kunt dan de posities van je licht in een vroeg stadium zelf bepalen. Maar ook als je niet gaat verbouwen en alleen armaturen kunt opbouwen zijn er tal van mogelijkheden om een goed lichtplan te maken.

Wat kun je verwachten van een lichtplan op maat?

Wanneer ik van start ga met een lichtontwerp kijk ik eerst naar de functie van de ruimtes en welk type licht daarbij hoort. In de plattegrond met de indeling van je woning teken ik diverse armaturen in waarbij ik kijk wat technisch mogelijk is. Daarbij hoort een voorstel met armaturen zodat er een gevarieerd lichtplan ontstaat met voldoende lichtopbrengst.  Voorbeelden van de voorgestelde armaturen en het effect van deze verlichting komen ook aan bod. Dit voorstel wordt verwerkt in een armaturenlijst met alle specificaties waarmee een offerte uitgevraagd kan worden.  Via het netwerk van Studio Nest kun je ook profiteren van gunstige inkoopcondities. Zo weet je precies wat de investering is voor de armaturen van je lichtplan. 

Wanneer het lichtplan definitief is wordt het uitgewerkt in een tekening met maatvoering en omschrijving.  Vaak is een schakelplan ook onderdeel van de opdracht. Ook wordt alle documentatie van ieder armatuur wordt aangeleverd. Met al deze informatie kunnen de aannemer en de elektriciën aan de slag om de voorbereidingen te treffen, zoals bijvoorbeeld sparingen maken in het plafond volgens tekening voor inbouwspots, en uiteindelijk de armaturen plaatsen.

Heb je een nieuw huis gekocht of wil je de verlichting van een bestaande woning aanpakken maar weet je niet goed hoe? Ik kan je adviseren met een goed doordacht en persoonlijk lichtplan. Een lichtadvies is altijd maatwerk i.v.m. de vele mogelijkheden en ik maak graag vrijblijvend een offerte voor je.

Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je een aantal gerealiseerde lichtontwerpen van Studio Nest bekijken, kijk dan hier:

Kasteel Zuid LimburgLuxe appartement in Amsterdam Oud ZuidVilla Heiloo of deze Villa in Badhoevedorp